Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

21 Kasım 2012 Çarşamba

DARKALE KÖYÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Soma'nın en eski ve tarihi yerlerinden birisi olan eski adı Tarhala yeni adı da Darkale olan bu şirin köyümüze Manisa valisi Halil İbrahim Daşöz, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene turist çekmek için her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Bununla ilgili Darkale köyü'nde
yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hasan Ergene, Darkale köyü Yenileme Projesi Ekibinden Şule Doğan, Sevil Önol, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Raif Dikmeoğlu, köy muhtarı Mustafa Güven ve köy sakinleri katıldı. Bilgilendirme yapan Manisa Valiliği'nin Turizm'de Markalaşma Danışmanı Yard. Doç. Dr. Metin Çelik, Eko turizm modelinin getirilerini başka köylerde ve ilçelerdeki örneklerle anlattı.
Ekoturizm'in çevreye zarar vermeden ondan yararlanma, o yöreyi öğrenme ve kültürel değerlerini fark etmek ve yok etmeden gözlemlemek olduğunu ifade eden Çelik, "ekoturizm teknik açıdan planlı, ekonomik olarak verimli, sosyal yönden sorumlu, ekolojik olarak duyarlı ve korumacı, süre olarak uzun erimli olan turizm çeşididir.
Ekoturizm sosyal ve kültürel faaliyetleri içine alan geniş alanlarda birçok aktiviteyi kapsayan etkinliktir. Eko turizm aynı zamanda sürdürülebilir Turizm olarak da adlandırılabilir. İnsanlar artık turizmde doğallık peşinde köylere gidip de doğal ortamlar yakalamak amacında. Biz de burada yapacağımız Eko turizm modeli ile Bergama'ya gelen milyonlarca Turisti, bu bölgeye çekmek istiyoruz. Buranın diğer yerlerden çok farklı özellikleri var. Bunları insanlara göstermek için de değişik ve farklı şeyler yapmak zorundayız."dedi.
HABER-FOTOĞRAF: ŞEVKET YILMAZ&NAZLI ERDİL


 

 

Hiç yorum yok: