Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

3 Nisan 2012 Salı

SOMA'DA Kİ KAZADA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Soma'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü. Olay, Soma'ya bağlı Turgutalp Beldesi Savaştepe yolu kenarında ki mahalle içinden geçen yolda meydana geldi.
Elif Karabacak (64) isimli bayan evlerinden 200 metre mesafede ki
tütün fidelerini suladıktan sonra bir şirkete ait beton araçlarının ve burada bulunan kömür tesislerinin kamyonlarının geçtiği yolda meydana geldi. Fidanları suladıktan sonra yolun sağından evine gitmekte olan Elif Karabacak'a Semih A.'nın kullandığı 45 V 7569 plakalı tırın altında kaldı. Ön tekerlek Elif Karabacak'ın üzerinden geçtiği için Elif Karabacak olay yerinde hayatını kaybetti. Bu arada Elif Karabacak'ın oturduğu Zafer Mahallesi sakinleri olayı duyunca olay yerine geldiler. Takviye polislerinde gelmesi ile olaylar büyümeden önlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bütün ekipler olay yerine gelirken, İlçe Emniyet Müdürü Recep Kara'da olay yerine geldi. Kamyon şoförü Semih A. olaydan sonra olay yerine yakın bir iş yerine girerek saklandı. Daha sonra polislere teslim oldu.
“BU YOLU İSTEMİYORUZ”
Turgutalp Beldesi Zafer Mahallesi sınırları içinde gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Elif Karabacak'ın yakınları adeta öfke yumağı haline geldiler. Emniyet mensuplarına adeta haykırırcasına istekle bulunan Karabacak’ın yakınları: “biz bu yolun mahallemize zarar verdiğini toprak yolda bu firmaya ait beton taşıyan kamyonların ve diğer kömür nakliyesi yapan araçların yüzünden cam ve kapılarımızı açamaz hale geldik. Çocuklarımızı sokağa salmaktan korkar hale gedik. Konuyu Turgutalp Belediyesine defalarca bildirmemize ve bu araçların bu yoldan geçmemelerini ve yahut da yolun beton yapılmasını istememize rağmen ilgililerden hiçbir cevap alamadık. Özelliklede bu şirketin Soma'ya verdiği zararlar sadece bu yolarla sınırlı değil. Soma'nın en güzel ormanlarını yok ederek doğayı katledip bu yerlerden toprak almak sureti ile dağların görünümünü değiştirdi. Bunlara bu kadar güvenceyi kimlerin verdiğini anlamış değiliz. Bu yolda daha öncede bu tür kazalar olmuştu. Şimdide böyle bir kaza ile karşılaştık. Biz bu yolun buradan kaldırılmasını istiyoruz” diyen mahalle sakinleri İlçe Emniyet Müdürüne ve Savcı'ya bu isteklerinin yerine getirilmesi istediler. Savcı beyde: “bu konu ile ilgili şikâyetleriniz var ise benim yanıma gelir şikâyetinizi yaparsınız” dedi.
FOTO-HABER:ŞEVKET YILMAZ/YAKUP DURALİ



Hiç yorum yok: