Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

21 Eylül 2012 Cuma

ETEKTE Kİ TAŞLAR DÖKÜLDÜ

Soma’da ilk kez hava kirliliği ile ilgili çok kapsamlı bir toplantı yapıldı. Kaymakam Abdülkadir Karataş’ın makamında yapılan toplantıya Soma’nın 2 dev kuruluşu ELİ ve SEAŞ’ın Genel Müdür ve Müdür Yardımcıları da katıldı.

Soma’da özellikle kış aylarında vatandaşların en çok şikâyet ettikleri konulardan olan hava kirliliği Somalılara zor anlar yaşatıyor. Bu konuda gerek Valiliğe gerekse Soma Kaymakamlığına sık sık şikâyetler geliyordu. Kaymakam Karataş’ta bu şikâyetlerin önüne nasıl geçebiliriz diye bir karar aldı ve Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleşti. Yapılan toplantıya ELİ adına Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak ve Kurmayları, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ve Yardımcıları, Belediye Çevre Müdürü Öden Yapıcı, Belediye Zabıta Amiri Ramazan Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan katıldı. ELİ ve SEAŞ kurmayları ile toplantıya katılmadı dikkat çekti. İlk konuşmayı Kaymakam Abdülkadir Karataş yaptı. Kaymakam Karataş konuşmasın toplantının amacını anlattı. Soma’yı bu hava kirliliğinden nasıl kurtarabiliriz. Diye sorularda bulundu. Kaymakam Karataş Kaymakamlığa yazdıkları firma ve işyerleri adlarını ve zararlarını anlattı. SEAŞ ile ilgili şikayetlerin bacalardan çıkan küllerin olduğunu, yine SEAŞ’ta özellikle sabahları lastik yakıldığını ve bu konunun çok olduğunu belirtti. Bu şikayetleri dinleyen SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu’da özellikle  SEAŞ’ta lastik yakıldığı ihbarının asılsız olduğunu ne var ki bacalardan az da olsa külün çıktığını belirtti. Şerifoğlu Termik Santrallerin 30 yıl gibi ömürleri olduğunu bundan sonra bu santrallerin çok güzel bir bakımdan geçmesi gerekiyor. 2019 da santralde baca gazlarını tutacak önlemler alınması lazım. Yoksa çevreye zarar verecek hale geliyor.”dedi.
KÖMÜRÜMÜZ KALİTELİ

ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak yaptığı konuşmada “Soma’ya dışarıdan giren kaçak kömür olduğunu bu girişlerin önlenmesi lazım. Yoksa kalorisi düşük kalitesiz kömürler Soma’nın hava kirliliğinin de çoğalmasına neden oluyor. Bizim kömürlerimizin kalorisi çok yüksek kükürt oranı da yok denilecek kadar az. Biz bu kaliteli kömürleri halka veriyoruz. Tüvelen dediğimiz kömürü de santrale gönderiyoruz Ocaklarımız zaten Soma dışında biz çevreye her zaman için önem verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Maden yataklarımıza on binlerce değişik cinslerde ağaç diktik. Bu konuda Manisa Valiliği tarafından da ödüllendirildik. Biz ne kadar ormanlarımızı tahrip etsek de ettiğimizin on katı ağaç dikiyoruz. Ben Azyak Madeninden gelen şikâyetlere şahit oluyorum. Ayrıca Bakırçay’ı da bu hale getiren Azyak Madenidir. Ben bu konuda ilgililerin Soma’ya zarar veren kömür ocaklarına gerekli yazışmalar sonucu hava kirliliğinin önlenmesinde yardımcı olmalarını istiyorum.”dedi.
FOTO-HABER:ŞEVKET YILMAZ & NAZLI ERDİL



 

Hiç yorum yok: