Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

15 Eylül 2012 Cumartesi

ÇİMENTO FABRİKASI’NIN YAPI RUHSATI KESİLDİ



Geçtiğimiz günlerde bağış inşaat İth.İhr. San.ve tic. A.ş. Tarafından yolu asfaltlanan çimento arazisinin inşaat ruhsatı Avdan Belediyesi tarafından verildi.

Geçtiğimiz günlerde yolu asfaltlanan Avdan Beldesinin kuzeyinde yer alan Adayaka mevkiindeki çimento arazisinin Yapı Ruhsatı kesildi. Yolun asfaltlanması ve inşaat ruhsatının verilmesi artık çimento fabrikasının yapılacağını gösteriyor. Çimento arazisi geçen yıl Avdan Belediyesi tarafından Bağış İnşaat İth.İhr.San ve Tic. A.Ş.’ne ihale edilmişti. Yapı Ruhsatının kesilmesi yapımı gündemde olan Çimento Fabrikası’nın inşaatına başlayabilmesi için hiçbir engelin kalmadığını gösteriyor.
Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna “Beldemizdeki çimento arazisi ile ilgili  tüm şartların belirtilen zaman içerisinde birer birer Bağış İnşaat İth.İhr.San ve Tic. A.Ş. tarafından yerine getirilmesiyle Yapı Ruhsatının kesilmesini görmek mutluluk verici” dedi.
Açıklamalarına devam eden başkan Tuna “Sanayi arazisi 269 dekar olan çimento fabrikasının, 28/09/2012 tarihli yapı ruhsatındaki inşaat alanı 15000 m2 olarak verildi. Daha önce belirttiğimiz gibi üç aşamalı olan bu projenin ilk aşaması tamamlanmış oldu. İkinci aşama fabrikanın inşaatının belirtilen süre içerisinde tamamlanması ve üçüncü aşama da faaliyete geçerek çimento üretimine başlanması olacaktır. Bugüne kadar ÇED planı hazır olan arazinin, bir yıl içerisindeki süreçte ihale şartları ve sözleşmesi gereği Bağış İnşaat İth.İhr.San.ve Tic.A.Ş. tarafından ifraz işlemleri yapılarak yol terkleri sağlanmış ve tevhid edilerek tapu işlemleri tamamlanmıştır. Sonrasında arazinin kodlama çalışmaları tamamlanarak zemin etüd sondajları yapılmış ve çimento fabrikasının genel yerleşim planı hazırlanarak belediyemize sunulmuştur. Bizler de gerekli idari ve teknik incelemeleri yaparak encümende olur verdiğimiz plana göre hazırlanan fabrika projesininin önce yapı denetim sözleşmesinin yapılmasının ardından belediyemizce yapı ruhsatı verilerek projenin ilk aşaması gerçekleş oldu”dedi.
Proje hakkında bilgi veren belediye başkanı Sabır Tuna “Bağış İnşaat İth.İhr.San.ve Tic.A.Ş. tarafından inşaatına başlanacak olan fabrikanın adı “KUZEY EGE ÇİMENTO FABRİKASI” olacaktır. Fabrika yerleşim planına göre projede ham madde stok alanından başlayarak bunkerler, değirmen, filtre, su havuzu, fırın, soğutma-ısıtma kuleleri, stokholü, silo, paketleme, yükleme, idari bina vb. toplam 22 tesis olacaktır. Çimento fabrikası projesinin inşaat safhasına kadar gelmesi başta istihdam olmak üzere sanayimize ve ekonomimize katkı sağlayacak olması bizleri memnun etmekle beraber umutlarımızı arttırıyor. Bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan başta Ak Parti İlçe Başkanımız M.Ali Özkan’a, Ak Parti Manisa Milletvekillerimize, Kaymakamımız Abdülkadir Karataş’a, Belediye Başkanımız Hasan Ergene’ye ve katkı sağlayan tüm idari ve teknik birimlere teşekkür ederim” dedi.
HABER MERKEZİ

Hiç yorum yok: