Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

27 Şubat 2012 Pazartesi

MHP'Lİ AKÇAY, MANİSA ÜVEY EVLAT MI?

AKP döneminde Manisa'ya yapılan kamu yatırımları sürekli azalırken, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün otomotiv fabrikalarının yönlendirileceği iller arasında Manisa'nın yer almadığını söylemiştir. Son olarak ise Futbol Federasyonu'nun, U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının düzenleneceği iller arasından Manisa'yı çıkarttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Manisa, bu üvey evlat muamelesini hak etmiyor.
FİFA'nın en önemli turnuvalarından olan ve
13 Haziran-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak olan U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı iller arasından Manisa'nın çıkartıldığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ Dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsinin kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören, pek çok ülke televizyonundan canlı yayınlanan U-20 Dünya Futbol Şampiyonası 13 Haziran-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecektir. Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı 11 il arasına Manisa ve İzmir'i kendisinin aldırdığını, hatta Manisa ve İzmir'in vali ve belediye başkanlarından bu konuda güvence mektubu aldıklarını ancak daha sonraki yönetim tarafından Manisa ve İzmir'in bu organizasyonun yapılacağı iller listesinden çıkartıldığını açıklamıştır. U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı iller arasından Manisa ve İzmir'in çıkartılması sonucunda turnuvanın yapılacağı iller arasında Ege Bölgesinden hiçbir il yer almamaktadır.” dedi. 
FİFA'nın düzenlediği U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı iller arasından Manisa'nın çıkartılmasıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Türkiye Futbol Federasyonu U-20 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için ne zaman başvurmuştur? FİFA tarafından bu organizasyon Türkiye'ye hangi tarihte verilmiştir? U-20 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapması düşünülen 11 il arasında Manisa ve İzmir'in de yer aldığı, daha sonra Manisa ve İzmir'in bu listeden çıkartıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Eğer doğruysa Manisa ve İzmir hangi tarihte bu listeden çıkartılmıştır? U-20 Dünya Futbol Şampiyonası hangi illerde yapılacaktır? U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı illerde ve statlarda FİFA ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hangi kriterler aranmaktadır? Manisa ve İzmir'de bu kriterler mevcut mudur? Eğer mevcut ise 2005 Universiade Olimpiyatlarından yüzünün akıyla çıkmış olan Manisa ve İzmir'in bu listeden çıkartılmasının gerekçesi nedir? Bu karar ile Manisa ve İzmir hatta tüm Ege cezalandırılmak mı istenmektedir? U-20 Dünya Futbol Şampiyonası pek çok ülke televizyonundan canlı yayınlanmaktadır. 2020 EXPO'ya aday olan İzmir'in bu organizasyon listesinden çıkartılarak büyük bir tanıtım fırsatının kaçırıldığı yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz? Manisa ve İzmir'i U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı illere dahil etmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.
HABER:SOMA GÜNDEM GAZETESİ

Hiç yorum yok: