Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

3 Aralık 2012 Pazartesi

“ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN, ENGEL SİZ OLMAYIN”



Her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü bu yılda kutlandı. Beş yoldan başlayan kortej yürüyüşü ile Cengiz Topel Meydanı’na gelen Protokol ve Engelliler burada ki etkinliklere katılıp bu anlamlı günde engellileri yalnız bırakmadılar. Havanın da güzel olması nedeniyle etkinliklere katılımın fazla olduğu görüldü.

Beş yol da başlayan kortej yürüyüşüne CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Cumhuriyet Baş Savcısı Halil İnal, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Eli Müessese Müdürü Hakkı Duran, AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, Daire Amirleri ve Vatandaşlar katıldı. Tören; Çelenk Koyma,Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Mehmet Yıldırım yaptı.Yıldırım yaptığı konuşmada “engellilik konusuna dikkati çekebilmek ve duyarlılık artırabilmek amacıyla düzenlenen programa katıldığınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.Dünya sağlık örgütü verilerine göre dünya da 500 milyon engelli mevcuttur.Türkiye de ise 2002 yılında gerçekleştirilen engellilik araştırması verilerine göre nüfusun % 12.29’u yani 8.5 milyon kişi engellidir.Bu rakam nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.Bu hedef doğrultusunda son yıllarda çıkartılan yasalar ve yeni uygulamalarla engellilerin hakları güvence altına alınmıştır.Engellilerimizin yaşamlarını bağımsız olarak devam ettirebilmeleri için önemli adımlar atılmıştır.Bakımları’nın en iyi şekilde sağlanması ve ekonomik olarak desteklenmeleri amacıyla uygulamaya konulan evde bakım hizmetinden Türkiye de 398.335 kişi yaralanmakta iken İlçemiz  Soma’da  bugüne kadar 426 vatandaşımız evde bakım hizmetinden faydalandırılmıştır” dedi. 







KAYMAKAM’A TABLO HEDİYE ETTİLER

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle Cengiz Topel Meydan’ında yapılan etkinlikten sonra bir grup engelli Manisa’dan Gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Birgül Bozkurt ve Mehmet Dedebel Kaymakam Karataş’ı ziyaret ettiler. Soma Huzur Evi’nde kalan Engelliler kendi aralarında kendi imkânlarıyla yaptıkları Kaymakam Karataş’ın tablosunu hediye ettiler. Kaymakam Karataş “benim için çok değerli olan bu tabloyu en iyi yere kocayacağım. Bu tabloyu gördükçe sizler aklıma geleceksiniz. Bu bakımdan sizlere teşekkür ediyorum” dediler.

RESİM SERGİSİ AÇILDI


3 Aralık Dünya Engelliler Haftası olması nedeniyle Soma Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı resim sergisi Belediye İkiz Kuleleri’nde gösterime sunuldu. Kaymakam Abdülkadir Karataş yaptığı konuşmada: “öğrencilerin el becerisi ve göz nuruyla yaptıkları her işleri çok beğendim” dedi. Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Baş Savcısı Halil İnal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy ve Okul Müdürleri sergi açılışında hazır bulundu. Kaymakam Karataş “yapılan ve önemi çok büyük olan 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasını kutluyoruz. Biz hükümet olarak engellilerimizi topluma kazandırmak için her türlü yardımı yapıyoruz. Devletimiz de çıkarttığı yeni kanunlarla engellilerimize yeni haklar kazandırıyorlar. Engellilerimiz ve yaşlılarımıza evde bakanlara maaş veriyoruz. Bugün burada gördüğüm tablo beni memnun etti. Öğrencilerimizin neşeli tabloları beni sevindirdi. Somalılar kendi engellisine zaten sahip çıkıyor. Bu da bizleri ve engelli aileleri mutlu ediyor” dedi.
HABER-FOTOĞRAF:ŞEVKET YILMAZ&NAZLI ERDİL
 

Hiç yorum yok: