Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

12 Kasım 2012 Pazartesi

YANAN İŞÇİLERE ANLAMLI ZİYARET

Soma’da faaliyet gösteren özel madenlerden birisi olan Uyar Madencilikte Cumartesi Günü meydana gelen yangında 9 işçi yaralanmıştı.Ağır yaralılardan Hasan Gököz İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine Murat Yılmaz ise Atatürk Eğitim ve araştırma
hastanesine sevk edilmişti. Yananların durumunu görmek için Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Maden İş Sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, Genel Sekreter Recep Kılınç ve  Teşkilat Sekreteri Hasan Çağman’da yanan işçileri ziyaret  ettiler.
Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi İlçemizde ki üzücü olayı duyunca Soma’da ki ilgililerden bilgiler aldı. Milletvekili Tanrıverdi Maden- İş Sendikası Şube Başkanı Tamer Küçükgencay’dan olay ile ilgili bilgilerin yansıra işçilerin durumlarını da öğrendi.  Vekil Tanrıverdi, Başkan Küçükgencay’a “Ben hastalarımızı İzmir’de ziyaret etmeye gidiyorum. Sizin de bana eşlik etmenizi rica ediyorum.” Dedi. İlk ziyaret Bozyaka Hastanesi yanık servisinde yatan Hasan Gököz(30) yapıldı. Vekil Tanrıverdi başhekim Serdar Bayrak’tan yatan hastanın durumu ile ilgili bilgi aldı. Başhekim Bayrak Hasan Gököz’ün vücudunda %60’a yakın yanıklar olduğunu, bu tür yanma vakalarının ilk günlerde mikrop kapmamaları için çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ben hasta yakınlarından yanan işçimiz için dualarını eksik etmemelerini istiyorum.”dedi. Milletvekili Tanrıverdi de Gököz’ün iyi olması için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. Yanan Gököz’ün eşi Esma Gököz’ü de yanına alan Tanrıverdi yatmakta olan Hasan Gököz’ün yanına gittiler. Camdan birbirlerini gören hasta ve eşi azda olsa konuşma fırsatı buldular. Maden-iş sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay’da “Sayın Milletvekili Tanrıverdi ile beraber bu kez İzmir Atatürk Eğitim ve araştırma Hastanesine Murat Yılmaz’ı görmeye gittiler.

YILMAZ, BOZYAKA’YA SEVK EDİLECEK

Madende çıkan yangında yanan işçilerden biriside Murat Yılmaz(31) Soma’dan Manisa’ya, Manisa’dan da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Maden-İş Sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, Şube Sekreteri Recep Kılınç ve Teşkilat Sekreteri Hasan Çağman’da Milletvekili Tanrıverdi ile beraber Bozyaka’da ki ziyaretinden sonra Murat Yılmaz’ın yattığı hastaneye de gittiler. Burada Başhekim Behzat Özkan’dan Yılmaz’ın durumu hakkında bilgiler aldı. Sendika Başkanı Tamer Küçükgencay hasta yakınlarının hastalarını Bozyaka’ya sevkini istedi. Milletvekili Tanrıverdi de, Başkan Küçükgencay’ın isteğini Başhekim Behzat Özkan’a bildirdi. Yapılan görüşmelerden sonra Bozyaka’da ki Hastanede yanıklar ile ilgili daha geniş bir bölüm olduğu için yanan Yılmaz’ı buraya göndereceklerini bildirdiler. Hasta yakınları Milletvekili Tanrıverdi’nin ve Sendika Başkanı Tamer Küçükgencay’ın bu çalışmalarından ve hastalarına gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler. Milletvekili Tanrıverdi de yaşananlar gerçekten çok vahim, madencilikte bu tür olaylar olabiliyor. Ne var ki gerekli tedbirleri almakta işverene düşüyor. İşveren hiçbir zaman para kazanmak pahasına işçisinin hayatını tehlikeye atmaz. Bu tür olaylar yaşanmaması için  işverenin temkinli davranmasını bekliyoruz.”dedi.
HABER-FOTOĞRAF:ŞEVKET YILMAZ









Hiç yorum yok: