Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

18 Kasım 2012 Pazar

GÜNÜN GÜNDEMİ...

KIŞ GELDİ Mİ? 

Kış geldi; Sayın büyüklerimiz açıklama yaptı…

“İlçemizin topoğrafik yapısı…

  Meteorolojik koşullar…

  Kış aylarında evsel ısınmada kullanılan yakıtlar…vs.


Soma’da yaşayan ve yaşamak zorunda kalan Somalılar…

Her kış mevsimi yaklaşırken ilçemizin sayın ve kıymetli yöneticilerinden yukarıdaki basın açıklamalarını duyarız.

Soma da yaşayan her vatandaş bilir ki; yapılan bu rutin açıklamalarla Soma’da ki hava kirliliği önlenemediği gibi, kirlilik oranı her gecen sürede artarak devam etmektedir.

Yapılan basın açıklamaları ile işler düzelseydi, Soma’yı Ankara dan yönetmek daha kolay olurdu.

Her kış mevsimine girerken yapılan bu klasik basın açıklamalarına bakarsak, Soma’da sadece kışın hava kirliliği varmış gibi anlaşılır.

 Aslında Soma’nın ve Somalıların sıkıntısı kışın oluşan evsel ısınma amaçlı hava kirliliğinden çok bir yıl boyunca devam eden ve özel madenlerden gelen GAZ KOKUSU                        = (Karbonmonoksit-CO) dır. Ne yazık ki hiçbir yetkilimiz, bu hava kirliğini görmez, işitmez, koklamaz veya duymazdan gelir.

 Soma’nın tepesinde (mahalle içinde) duran, şehrin içinde atıklarını depolayan maden ocaklarının bulunması ne belediye yetkilimizi ne de hükümet yetkilimizi anlaşılan rahatsız etmemektedir. Bu kişiler ya gaz maskeleri ile dolaşıyor ya da bu gazın ulaşmadığı yerlerde yaşıyorlar.  

Bizler Somalılar olarak, bu konuda hala yetkilileri harekete geçirememişsek, ben bir vatandaş olarak yaşadığım evi onlarla paylaşmaya hatta yaşabileceklerse hibe etmeye hazırım.

Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız, Soma sizden bir şeyler bekliyor. Soma’ya yapılan diğer yatırımların hiçbir anlamı yok.

Soma için için yanıyor. Uzun vadede herkes hasta! Manisa ve İzmir’e doktora gidenlere Doktorlar ”Siz Hala Somada Mı Yaşıyorsunuz! ” diyorlar.

Evet, sayın büyüklerim sizler soma’da yaşıyorsunuz, bizlerde soma’da yaşıyoruz. Sadece elinizi değil başınızı da koyun… Somalıları için için yanmaktan, zehirlenmekten, doktor kapılarında sürünmekten KURTARIN.

SOMA SİZE MİNNETTAR KALACAKTIR.

 

NACİZANE…

Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağınayken söylediği dizeleri bizler daha çok hastalanıp zehirlenmeden Sayın Büyüklerimize hatırlatmak isteriz.

 

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi.
Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.

Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır.
Olmaya baht-ü saadet dünyada vahdet gibi.

                                                                       ….ANLAYANA!

Hiç yorum yok: