Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

27 Kasım 2012 Salı

“AYRI BİR SEVİNÇ YAŞADIK”

Aşure Günü ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’in Doğum Günü olması nedeniyle Soma Ülkü Ocakları Adına Başkan Halim Sarı gazetemize açıklamada bulundu. Başkan Sarı yaptığı açıklamada; “Toplumumuzda birlik ve beraberliğin en önemli timsallerinden biri olan Aşure gününde sıla-i rahim yapmak, sadaka vermek, aşure veya başka
tatlı yaparak bunu dağıtmak, çocukları sevindirmek kültürümüzde bugüne özgü yapılan geleneksel güzel adetlerimizdir. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün, bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür.
Aşure günü tarihimizde de Hazreti Adem’in Tevbe’sinin kabul olması, Hazreti Nuh’un Tufan’dan kurtulması, Hazreti Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazreti İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazreti Yakup’un oğlu Hazreti Yusuf’a kavuşması, Hazreti Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazreti Eyüp’ün hastalıktan kurtulması, Hazreti Musa’nın Kızıldenizi geçmesi, Hazreti İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup diri olarak göğe çıkarılması gibi önemli olayların gerçekleştiği mübarek bir gündür. Aynı şekilde Hazreti Peygamber’imizin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela’da yaşadığı dram her birimizin, millet olarak hepimizin ortak acısı, ortak hüznü ve ortak kederidir.
Bu yıl ki Aşure gününden bir gün sonranın da hoş bir tevafuk ile Başbuğ Alpaslan Türkeş Bey’in doğum günü olması biz Ülkücü Harekete gönül vermiş insanların ayrı bir sevinci olmuştur. Ömrünü Türk-İslam Ülküsüne adayan, liderlik emarelerini bütün mevcudiyeti ile yaşatan bu kutlu şahsiyetin öğretilerini yaşamak Ülkücü Hareket mensubu her bireyin övüncü ve daha yüzyıllar boyunca yaşatılmasını sağlamak görevidir.
Ülkü Ocakları Soma İlçe Başkanlığı olarak Başbuğ Alpaslan Türkeş Bey’in çizdiği yol ve gösterdiği hedeften bir an bile şaşmayacağımıza, davamızın her an yenilmez savunucusu olacağımıza söz verdik. Sözümüzün arkasındayız.”dedi.
“ÖĞRETMENLER MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
Soma Ülkü Ocakları Adına Başkan Halim Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Türk ulusunun geleceğinin umudu güvencesi olan çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiren Türk öğretmeni, bu kutlu mesleğin temsilcileri milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Aynı şekilde toplumumuz da öğretmenin manevi yönü de küçümsenemeyecek kadar önemlidir. Özellikle küçük yerlerde, kasaba ve köylerde… Gerektiğinde köyün muhtarı, imamı, doktoru, hemşiresidir. Öğretmenlerimiz duygusaldır, fedakardır, hassastırlar. Bunu işlerine de aksettirirler. Bizimle ağlar, bizimle gülerler, dertlerimizle dertlenirler.
Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Zira kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.
Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”dedi.
HABER-FOTO:YAKUP DURALİ&NAZLI ERDİL

Hiç yorum yok: